2012. november 19., hétfő

Dai stílusú fürjtojás


A dai-ok Yunnan egyik parányi nemzetisége, azonban konyhájuk annál meghatározóbb. A többi helyi nemzetiséghez hasonlóan, a dai-ok sok olyan alapanyagot és ízesítőt használnak, ami csak erre a tájra jellemző, s talán nem túlzás azt állítani, hogy sokkal inkább hasonlít a többi dél-kelet ázsiai konyhára, mint a szárazföldi Kína konyháira. Ez az étel egy saját alkotásom, mely talán nem a legínycsiklandóbb, ha rápillantunk, de az édes chili szósz és a főtt fürjtojás pazar lakomák része lehetne, annak ellenére, hogy nem is kerül olyan sokba egy adag elkészítése, mint hinnénk.

Dai stílusú fürjtojás - 傣式鹌鹑蛋

Hozzávalók:

1 tálca fürjtojás
1 tk aprított gyömbér
1 tk aprított fokhagyma
1 aprított mogyoróhagyma (vagy valamilyen édesebb hagymaféle)
1 ek rizsecet
2 ek világos szójaszósz
édes chili szósz
kevés cukor
újhagyma

Előkészítési idő: 5 perc

Elkészítési idő: 5 perc
  1. Főzzük ki a fürjtojásokat. Mivel elég picik, ezért 3 perc elég nekik.
  2. Melegítsünk olajat egy wokban és adjuk hozzá a gyömbért, a fokhagymát és a hagymát.
  3. Ha a hagyma megpirult adjuk hozzá a fürjtojást és süssük addig amíg aranybarna kérget nem kap
  4. Ízesítsük kedvünk szerint, ecettel, cukorral, sóval, szójaszósszal és édes chiliszósszal.
  5. Egy percig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, majd hintsük meg aprított újhagymával tálalás előtt.
Pálcikát a kézbe! Bon appétit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése