A dai-ok Yunnan egyik parányi nemzetisége, azonban konyhájuk annál meghatározóbb. A többi helyi nemzetiséghez hasonlóan, a dai-ok sok olyan alapanyagot és ízesítőt használnak, ami csak erre a tájra jellemző, s talán nem túlzás azt állítani, hogy sokkal inkább hasonlít a többi dél-kelet ázsiai konyhára, mint a szárazföldi Kína konyháira. Ez az étel egy saját alkotásom, mely talán nem a legínycsiklandóbb, ha rápillantunk, de az édes chili szósz és a főtt fürjtojás pazar lakomák része lehetne, annak ellenére, hogy nem is kerül olyan sokba egy adag elkészítése, mint hinnénk.
Dai stílusú fürjtojás - 傣式鹌鹑蛋
Hozzávalók:
1 tálca fürjtojás
1 tk aprított gyömbér
1 tk aprított fokhagyma
1 aprított mogyoróhagyma (vagy valamilyen édesebb hagymaféle)
1 ek rizsecet
2 ek világos szójaszósz
édes chili szósz
kevés cukor
só
újhagyma
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 5 perc
- Főzzük ki a fürjtojásokat. Mivel elég picik, ezért 3 perc elég nekik.
- Melegítsünk olajat egy wokban és adjuk hozzá a gyömbért, a fokhagymát és a hagymát.
- Ha a hagyma megpirult adjuk hozzá a fürjtojást és süssük addig amíg aranybarna kérget nem kap
- Ízesítsük kedvünk szerint, ecettel, cukorral, sóval, szójaszósszal és édes chiliszósszal.
- Egy percig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, majd hintsük meg aprított újhagymával tálalás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése