Mikor a múltkor a vietnámi piacon jártam, akkor láttam meg, hogy árulják az egyik kedvenc zöldségemet a zsenge cukorborsót. Nem tudom pontosan, hogy a nálunk termelt cukorborsó ilyen-e, a lényeg, hogy ehhez az ételhez lapos hüvelyű, édeskés, fiatal borsóra van szükségünk, ugyanis a héjával együtt készítjük el, mint ahogy az a képen is látható. Ez is remekül mutatja, hogy a kínaiak mennyire sokszínűen étkeznek, s mennyire kreatívak, ha új ételek megalkotásáról van szó. Nagyon remélem, hogy egyszer nálunk is divatba jön ez a zsenge borsó, s nem csak néhány fagyasztott zöldségkeverékben találkozhatunk majd vele. Lássuk akkor tehát, hogy hogyan is készül ez az egyszerű étel, melynek ízvilága az erősen fűszerezett kínai ételek mellé kellemes párosításnak bizonyulhat.
Keverve sült cukorborsó - 清炒荷兰豆
Hozzávalók:
40 dkg zsenge zöldborsó
1 tk aprított fokhagyma
1 tk aprított gyömbér
só
csirke alaplé, vagy alaplépor (a kínaiak az alaplét porított formában használják)
néhány tk szezámolaj
Előkészítési idő: 2-3 perc
Elkészítési idő: 4-5 perc
- Melegítsünk fel néhány evőkanál olajat, majd ha felmelegedett, kissé pirítsuk meg benne az aprított fokhagymát és gyömbért.
- Adjuk hozzá a borsót és néhány perc alatt süssük készre.
- Mikor már majdnem elkészült adjuk hozzá egy fél deci alaplevet, egy kevés sót és végül szezámolajjal ízesítsük.
Pálcikát
a kézbe! Bon appétit!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése