2012. november 19., hétfő

Zelleres csirke


Ezzel az étellel pedig elérkeztem mai utolsó posztomhoz, mely az előző fogásokkal együtt egy négy fogásos ebéd részét képezte. A zellerszár kínai kalandozásaim óta gyakorlatilag állandó alapanyag a konyhánkban, számos különféle fogás része lett karakteres íze és roppanós textúrája miatt. A zeller azt gondolom, a magyarok számára egy elég megosztó zöldség, de ez az étel egyike lehet azoknak a fogásoknak, amik megkedveltetik az emberrel a zellert.
A fogás a zelleren kívül számos más zöldségfélét tartalmaz, ezért kedvünk szerint alakíthatjuk át ezt a gyors és kifejezetten egészséges ételt. Ne sajnáljunk belőle semmit, minél többféle zöldséget, gombát teszünk bele, annál ízletesebb lesz ez a fogás. Most azt szeretném bemutatni, ahogy én szoktam általában elkészíteni.

Zelleres csirke - 芹菜炒鸡肉

Hozzávalók:

4-5 darab szárított fafülgomba
1 nagy répa
25 dkg zellerszár
25 dkg kockázott csirke comb- vagy mellhús
1-1 tk aprított gyömbér és fokhagyma
néhány ek kínai főzőbor
néhány ek világos szójaszósz

kevés cukor
1 tk keményítő

Előkészítési idő: 30 perc

Elkészítési idő: 10 perc

Elkészítés:
  1. Áztassuk be a gombát 25-30 percre langyos vízbe.
  2. 10 percig pácoljuk a csirkét a cukor, a főzőbor, a szójaszósz és a keményítő keverékében.
  3. Csíkozzuk fel a zöldségeket, s a 25 perc elteltével a gombát is.
  4. Kevés forró olajban süssük készre a kockázott csirkehúst 5 perc alatt kevés sóval, majd tegyük félre.
  5. Újra melegítsünk olajat a wokban és pirítsuk meg a fokhagymát, a gyömbért és a felcsíkozott zöldségeket. Ha ezzel elkészültünk, adjuk hozzá a húst és még egy kevés világos szójaszószt.
Pálcikát a kézbe! Bon appétit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése