Ezzel az étellel pedig elérkeztem mai utolsó posztomhoz, mely az előző fogásokkal együtt egy négy fogásos ebéd részét képezte. A zellerszár kínai kalandozásaim óta gyakorlatilag állandó alapanyag a konyhánkban, számos különféle fogás része lett karakteres íze és roppanós textúrája miatt. A zeller azt gondolom, a magyarok számára egy elég megosztó zöldség, de ez az étel egyike lehet azoknak a fogásoknak, amik megkedveltetik az emberrel a zellert.
A fogás a zelleren kívül számos más zöldségfélét tartalmaz, ezért kedvünk szerint alakíthatjuk át ezt a gyors és kifejezetten egészséges ételt. Ne sajnáljunk belőle semmit, minél többféle zöldséget, gombát teszünk bele, annál ízletesebb lesz ez a fogás. Most azt szeretném bemutatni, ahogy én szoktam általában elkészíteni.
Zelleres csirke - 芹菜炒鸡肉
Hozzávalók:
4-5 darab szárított fafülgomba
1 nagy répa
25 dkg zellerszár
25 dkg kockázott csirke comb- vagy mellhús
1-1 tk aprított gyömbér és fokhagyma
néhány ek kínai főzőbor
néhány ek világos szójaszósz
só
kevés cukor
1 tk keményítő
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 10 perc
Elkészítés:
- Áztassuk be a gombát 25-30 percre langyos vízbe.
- 10 percig pácoljuk a csirkét a cukor, a főzőbor, a szójaszósz és a keményítő keverékében.
- Csíkozzuk fel a zöldségeket, s a 25 perc elteltével a gombát is.
- Kevés forró olajban süssük készre a kockázott csirkehúst 5 perc alatt kevés sóval, majd tegyük félre.
- Újra melegítsünk olajat a wokban és pirítsuk meg a fokhagymát, a gyömbért és a felcsíkozott zöldségeket. Ha ezzel elkészültünk, adjuk hozzá a húst és még egy kevés világos szójaszószt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése