2012. november 18., vasárnap

Keverve sült szójacsíra


A szójacsíra talán egyike azon alapanyagoknak, amit a magyarok nem annyira szeretnek, de kellemes, lágy íze az előző borsós recepthez hasonlóan jó kiegészítője lehet a gazdagabban fűszerezett ételeknek. Talán nem ez a legétvágygerjesztőbb fogás, de ha Kínában járunk, akkor meg kell tanulnunk, hogy nem minden ételnél a szépség az alapvető szempont. Meg fogjuk tapasztalni, hogy a kínaiak sokszor pl. egészségügyi szempontból fogyasztanak bizonyos ételeket, vagy hagyományok kötik őket azokhoz, s nem a nyugati konyha elvárásai szerint étkeznek. Ennek megfelelően ez az étel se lenne valószínűleg a külföldiek kedvence, de kinn az emberek és már én is szívesen fogyasztjuk a roppanós, kellemes ízű szójacsírát.

Keverve sült szójacsíra - 清炒豆芽菜

Hozzávalók:

szójacsíra
1 tk aprított fokhagyma
1 tk szecsuáni bors
kevés szárított chili
1 ek szezámolaj

Elkészítési idő: 1,5 perc

Elkészítés:
  1. Felmelegített olajban pirítsuk meg a fűszereket.
  2. Adjuk hozzá a szójacsírát és egy percig keverve-rázva süssük, figyeljünk arra, hogy még ropogós maradjon.
  3. Mikor elkészült, egy csipet sóval és szezámolajjal ízesítsük tálalás előtt.
Pálcikát a kézbe! Bon appétit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése