A szójacsíra talán egyike azon alapanyagoknak, amit a magyarok nem annyira szeretnek, de kellemes, lágy íze az előző borsós recepthez hasonlóan jó kiegészítője lehet a gazdagabban fűszerezett ételeknek. Talán nem ez a legétvágygerjesztőbb fogás, de ha Kínában járunk, akkor meg kell tanulnunk, hogy nem minden ételnél a szépség az alapvető szempont. Meg fogjuk tapasztalni, hogy a kínaiak sokszor pl. egészségügyi szempontból fogyasztanak bizonyos ételeket, vagy hagyományok kötik őket azokhoz, s nem a nyugati konyha elvárásai szerint étkeznek. Ennek megfelelően ez az étel se lenne valószínűleg a külföldiek kedvence, de kinn az emberek és már én is szívesen fogyasztjuk a roppanós, kellemes ízű szójacsírát.
Keverve sült szójacsíra - 清炒豆芽菜
Hozzávalók:
szójacsíra
1 tk aprított fokhagyma
1 tk szecsuáni bors
kevés szárított chili
1 ek szezámolaj
só
Elkészítési idő: 1,5 perc
Elkészítés:
- Felmelegített olajban pirítsuk meg a fűszereket.
- Adjuk hozzá a szójacsírát és egy percig keverve-rázva süssük, figyeljünk arra, hogy még ropogós maradjon.
- Mikor elkészült, egy csipet sóval és szezámolajjal ízesítsük tálalás előtt.
Pálcikát
a kézbe! Bon appétit!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése